Kollagén terápia

MD Kollagén terápia

Az MD orvosi kollagén izom-, és ízületi fájdalmak kezelésére szolgáló injekciós terápia. A kollagén segíti a regenerációt mind porckopásból, artrózisból eredő ízületi fájdalmak, mind sérülések, ínproblémák, izomfájdalmak esetén. Jól tolerálható, kúraszerűen alkalmazott terápia, ami biztonságosan alkalmazható azon betegek esetén is, akiknél a hagyományos fájdalomcsillapítók, szteroidok nem javasoltak (pl. cukorbetegség, vérhígítók szedése).

A készítmények fő hatóanyaga a kollagén, amelynek a szalagok, ízületek felépítésében, ezen keresztül az ízület stabilizálásában fontos szerepe van.

Hogyan kell alkalmazni az MD orvosi kollagén terápiát?

Az MD orvosi kollagén terápia injekciós kezelés. Az injekciót kizárólag orvosa adhatja be.

Az alapos kivizsgálást követően minden esetben ő dönti el, hogy a kollagén injekció az Ön esetében  megfelelő-e, illetve mely készítmények javasolhatóak célzottan az Ön problémájára, szükség van-e egyéb kiegészítő kezelésekre.

Az injekciót általában nagyon vékony és rövid, ún. „inzulinos” tűvel adják be, több apró, felületes szúrással, ami csupán minimális kellemetlenséggel jár. A kollagén így juttatható célzottan, nagy mennyiségben az érintett, fájdalmas terület közelébe. Mivel nincs szükség arra, hogy a kollagént az ízületbe juttassák, így nem kell számolni az ízületbe történő injekciók esetén fennálló kockázatokkal. A vékony tűvel, felületesen beadott injekció alkalmazható olyan betegek esetében is, akik vérhígítót, véralvadásgátlót szednek.

A kollagén injekciós terápiát kúraszerűen ajánljuk. Az élettani anatómiai állapotok helyreállításával az adott mozgásszervi probléma nemcsak tünetileg, hanem alapjaiban kezelhető – ehhez azonban időre van szükség. Mivel a szöveti regeneráció lassú folyamat, így a kúra általában 4-6 kezelésből áll.

A kezelések gyakoriságát és számát minden esetben kezelőorvosa határozza meg a sérülés, ízületi kopás, gyulladás helyétől, mértékétől, a panaszok erősségétől függően. Az MD kollagén kezelés jól kombinálható egyéb terápiákkal, mint pl. manuálterápia, fizikoterápia, gyógytorna, akupunktúra, lézerterápia stb. Kezelőorvosa tudja eldönteni, hogy az Ön esetében célszerű-e kombinálni a kezeléseket.

Megosztom: