Izületi ultrahang vizsgálat

Mozgásszervi ultrahangvizsgálatot az ízületek szalagjainak, az inak, a rostok, porcok, valamint az ízületi kóros folyadékgyülemek és a környéki vázizmok vizsgálatánál is alkalmazunk . A módszerrel az ízület környéki meszesedések, izmok és inak esetleges sérülései, ízületi gyulladása, a környéki meszesedések is kimutathatók.

Az ultrahangos képalkotás nagy jelentőséggel bír a mozgásszervi diagnosztikában, mivel káros mellékhatása nincs, fájdalmatlan, gyors, korlátlanul ismételhető, emellett a kezelés hatásosságának megítélésére is kiválóan alkalmas.

Izületi ultrahang vizsgálat (a kép illusztráció, forrás: igdklinika)

A vizsgálat során az ízületet több irányból áttekintjük , akár mozgás közben is, mely lehetőséget ad az ízület funkcionális vizsgálatára , ezzel értékes plusz információhoz jutunk a pontos diagnózis eléréséhez. Ultrahang vezérelve speciális beavatkozások is végezhetőek, mint pl. az ízület, ideg, izmok, szalagok injekciózása.

A berendezés által készített képet rögzítjük.

Amennyiben történt előző UH vizsgálata, vagy az adott panaszokkal kapcsolatban előző leletekkel, más vizsgálati eredményekkel, (CT, MR, laborvizsgálatok) orvosi dokumentációval (ambuláns lap, zárójelentés) rendelkezik, megkérjük, hozza el teljes anyagát, beleértve a készült felvételeket, CD-t is, hogy pontosabb, a gyógyulását segítő értékelést készíthessünk.

Megosztom: