Orvosi fogyókúra

 „Ha az ember segítség nélkül le tudna fogyni, minden ember karcsú lenne”

(Gyaky)

Reumatológus főorvos, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos vagyok. Emellett obezitológiával -elhízással- is foglalkozok

A praxisomban a betegek közel kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ez az arány jellemzi a lakosságot országunkban is. Meggyőződésem, hogy a mozgásszervi betegek ellátása, de bármely betegség gyógyítása során is, az egészséges életmódra, táplálkozásra is nagy hangsúlyt kell fektetni. A rendelésemen alkalmazott orvosi diétás programmal elérheti normális testsúlyát és egyben optimalizálhatja anyagcseréjét.

Szeretettel várom betegeimet és leendő pácienseimet igényes környezetben,
magánrendelésemen.

Az elhízás túl azon, hogy számos betegség -cukorbetegség, magas vérnyomás, szélütés- kockázatát jelentősen növeli, a degeneratív és gyulladásos reumatológiai megbetegedések egyik fő rizikó faktora. Az elhízást az orvostudomány ma már, mint betegséget kezeli, ezért a hatékony megoldáshoz az orvos közreműködése nélkülözhetetlen. A túlsúly „gyógyíthatatlan”, ezért élethosszig tartó kezelést igényel. Azért kezdtem el egy bevált, német orvosi diétával foglalkozni, mert a koncepció jól végiggondolt, alkalmazható és hatékony.

Éhezés nélkül, az izomzat és az egészség megőrzésével, műszeres analízis kontrollja mellett (BIA) szabadulhatunk meg súlyfeleslegünktől. Lényeges a folyamatos orvosi tanácsadás és mérés. Az eredmények rövid idő alatt láthatóvá válnak, a súlycsökkenés is tartós marad, jojó-effektus nélkül. A felesleges zsírtömeg, testsúly csökkenésével az általános illetve anyagcsere állapot javulása mellett azok a térdizületi, csípőizületi kopásos fájdalmak is jelentős mértékben enyhülnek, melyek korábban csak erős fájdalomcsillapítókra reagáltak.

Az orvosi diéta fontos eleme a bioimpedancia analízis, mely a test összetételéről rendkívül pontos képet mutat. Segítségével az indulástól a fogyás egész folyamatán keresztül meg tudjuk mutatni pácienseinknek a már elért eredményt, túl a mérleg és a tükör által mutatott pozitív eredményen. A lényeg a heti átlag 1 kg-os zsírcsökkentés az izomzat egyidejű megőrzésével.  A kalóriacsökkentett táplálkozásnál a pácienseknek egészségesen és kielégítően kell táplálkoznia, a szervezetet minden fontos makro és mikroelemmel el kell látni. Ehhez alapot az általunk ajánlott Németországban professzionálisan orvosok által fejlesztett táplálék kiegészítők adnak, melyeket egyébként a hibás vagy hiányos táplálkozás bármilyen formájánál alkalmazni lehet (anorexia, sebgyógyulási zavarok…). A diétánk egy kivételes lehetőség az ideális testtömeg ill. testösszetétel eléréséhez nemcsak a betegek, de pl. sportolók ellátásában is.

Az orvosi diétánk a táplálkozás tartós átállításával és hosszú távú súlycsökkenéssel kapcsolatos tudományos felismeréseken alapul. Orvosilag ellenőrzött és „arany színvonalnak” (Prof. Ellrott, 2004) számít az elhízás kezelésében Európa számos országában.

Feladatunknak tűztük ki a túlsúlyos emberek segítését, hogy újra magabiztosak, egészségesek és sikeresek lehessenek.

Az orvosi diéta szerves részét képezi a komplett életmódváltás. Rendelésünkön táplálkozási tanácsadással segítjük, támogatjuk pácienseink sikeres fogyását, életmódválását és súlymegtartását, képzett tanácsadónk, Vass Zsuzsanna vezetésével.

Szeretettel várom betegeimet és leendő pácienseimet igényes környezetben, magánrendelésemen. Fogyjon le egészségéért, egészségesen és hatékonyan!

Megosztom: