Életmód

„Ha nem vagy rá hajlandó, hogy változtass az életeden, nem lehet rajtad segíteni.” Hippokratész

A legtöbb embert, ha megkérdezzük, mi a számára legfontosabb, az egészséget választja, de valójában kevesen tesznek érte, kevesen vállalnak felelősséget Önmagukért, Ön vajon hajlandó jobbá tenni az életét?

Az elmúlt 10 évben folyamatosan kerestem, hogyan lehetek a családommal egészségesebb, hosszútávon, extra kiadások nélkül. Mára elmondhatom magamról, tudatos vagyok.

4 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni az egészséges életmód témakörével egy egészségügyi probléma kapcsán. Egy építőipari cégnél közbeszerzési referensként a modern, szép irodájában, napi 8-10 órát ülve pénzügyi adatokat elemezve, rendkívül messze állt tőlem az egészséges életmód, az egészségtudatos lét.  Nagyon gyakran voltam fáradt, türelmetlen, stresszes. Tudtam, hogy változtatni kell. Az egészség témakörében több könyvet elolvastam, fokozatosan kezdtem megérteni a lényeget, de ez még mindig kevés volt arra, hogy rendszer legyen belőle és használható egész.

Közben az életem átírta önmagát, és cégünk vendéglátó részlegében kerültem beszerzési vezetői munkakörbe, három egység  tartozott a felügyeletem alá, négycsillagos gurmet étterem, és közétkeztetéssel is foglalkoztunk. Biztosan mindenki számára emlékezetes, mekkora port kavart a 2015 szeptembertől hatályos EMMI rendelet, a közétkeztetés szigorítása, senkinek nem volt világos mit kell tenni, mennyi sót lehet vajon használni, és a többi furcsának tűnő gondolat. Rengeteg előadást látogattam, sok okos embert végig hallgattam, elkezdtem nyomozni, tanulni, képezni magam. Baráti viszonyba kerültem az élelmiszerekkel, átláttam mit jelent a beltartalom, és származás. Érdekes módon megerősítést kaptam, egyre jobban láttam a táplálkozás, majd az egyén életmódjának megváltoztatását, alakítását, mint lehetőséget jobbá tenni, az egyén életét.

A mai világban minden kicsit más, mint korábban, ma már nagyon mást jelent az „élelmiszer” az életmód, mint nagyanyáink idejében.  A szakember az Amerikai Rákkutatási Szövetség (American Institute for Cancer Research) adataival is hangsúlyozta az életmód egészségünkben betöltött szerepét. A kutatók szerint számtalan betegség mellett, többek között a rákos megbetegedések jelentős hányada is megelőzhető lenne a helyes életmóddal, vagyis az egészséges táplálkozással, mozgással, a normális testsúly megőrzésével és a dohányzás elkerülésével.

Az emlődaganatok 38 százaléka, a vastagbéldaganatok 45 százaléka, a tüdődaganatok 36 százaléka, az endometrium-daganatok 70 százaléka, valamint a hasnyálmirigyrák 39 százaléka megelőzhető lenne az egészséges életmóddal. Összességében a daganatok 40 százalékáért (hölgyeknél 55, míg a férfiaknál 24 százalék) a táplálkozás a túlsúly tehető felelőssé. A változásokat figyelembe kell venni, a környezeti változásokkal együtt az egyénnek is változnia kell. A test tényleg tudja, hogyan kell működnie, csak oda kell figyelni a jelzésekre.

Arra jöttem rá, hogy nagyon sok minden tudok, amiből oly kevés dolgot alkalmazunk, ezért önjelölt prófétaként próbáltam segíteni annak aki hozzám fordult.

A tudatos táplálkozás a szenvedélyemmé vált emésztésem egyre jobbá vált és az energia szintem is folyamatosan halad a számomra ideális állapot felé. Ezért úgy döntöttem a tudásomat hasznossá teszem, mert nagyon sok embernek szüksége van rá. Sokszor nekem is sokat segített volna, ha utat mutatnak, átlendítenek a nehéz időszakokon.

Az életmód tanácsadás lényege a harmonikus mindennapok kialakítása, olyan stabil táplálkozási háttérrel, hogy a test és a lélek is megtalálja az optimális helyzetét. A segítő támogatásomra addig van szükség, míg Ön önállóan képessé válik fenntartani azt az egyensúlyt, ami egészségesebbé, elégedettebbé teszi, összességében magasabb boldogság szintre emeli az életét.

Ha Ön hozzánk fordul segítségért, orvosi háttérrel, amennyiben szükséges folyamatos orvosi ellenőrzés mellett mindent megteszünk az Ön céljaiért. Heti konzultációk keretében türelemmel, kedvességgel, de ha kell, nagyon határozottan segítek eljutni a kitűzött cél felé, átsegítve Önt a holtponton, nem engedve hogy feladja.

Megosztom: